Vi Älskar Troja!

8 december 2023 13:00

Hyllningssång till IF Troja-Ljungby


Om sången

Det här är en hyllningssång till Troja, till laget, klubben och alla som skapade den, byggde den, följde den, arbetade för den, ledde den och spelade i den. Det här är en sång till alla dem som täckte skott och gjorde mål, tog emot biljetter och plockade skräp, som tvättade tröjor och kom med ispåsar, som led och älskade, som kämpade och blödde, som grävde fram puckar och styrde in mål, som klappade om och tröstade, som sjöng och stöttade, som flyttade hit och stannade, som kom och lämnade, som kämpade och blödde, som fanns och finns i allas våra minnen, så länge vi lever.

På två minuter och sju sekunder kan inte alla vara med på bild. Men alla finns där ändå, i svartvitt och färg, på isen, i målet, i båset, på läktaren, vid insläppet, med Halva Potten, på Stå, i kioskerna, bakom kulisserna, på kansliet, i skymundan, i laguppställningen, i målprotokellet, i rubrikerna, i laget, i oss alla. Sjung gärna med! Melodin kommer också härifrån, är skriven av Karl Williams i Angelstad för över hundra år sen och är känd som Flickorna i Småland. Alla här kan den, alla i Sverige kan den och vet att både sången och laget hör hemma här, i den lilla staden, som har växt med Troja och nästan gjort namnet till sitt. Vi älskar Troja!

Sölve Rydell, som skrev texten och gjorde videon tillsammans med Robin Håkansson på Poz Media. Magnus Carlsson, som skapade låten.