Viktiga förlängningar

Två viktiga förlängningar
Lagbygget är inne i en intensiv fas med många processer och Troja kan glädjande meddela att de två första förlängningarna efter säsongen är på plats. Först ut var Mattias Åkesson som förlängt sitt avtal med ytterligare ett år.

-En enormt pålitlig forward som vi vet är en spelare som både brinner för och kommer att bidra till föreningen. Att göra 40 plus-säsong kan många göra, men nu har ”Åke” precis gjort sin tredje raka 40 plus-säsong vilket ger den pålitlighet i poängproduktion som man vill ha i sitt lag. ”Åke” kommer också att bidra med sin rutin från tidigare säsonger i Allsvenskan, kommenterar Pelle Svensson.

Signatur nummer två i förlängningarna är målvakten Robin Johansson som förlängt med två år. Robin som under två säsonger vuxit ut till en etablerad och stabil målvakt följer då med sin moderklubb, precis som Åkesson, upp i Allsvenskan.

-Robin tog ju ytterligare ett kliv i Kvalserien där han klev fram och blev precis den matchvinnande målvakt som du måste ha om du ska vinna något eller gå upp, han har riktigt fin statistik från den gångna säsongen, säger Pelle. Just egenskapen att steppa upp och ge laget en stor möjlighet att vinna när spelet i övrigt inte flyter på är en egenskap som Robin förbättrat vilket var viktigt för oss. Vi tror stenhårt på Robin och jag är jättenöjd att Robin tror på det vi gör. I Robin ser vi en väldigt seriös och lovande kille som kommer vara en viktig kugge i många matcher i vinter, fortsätter Pelle.

-Ytterligare information är att Alfred fått beskedet av läkarna att han nu är helt frisk från körtelfebern som gjorde att han missade hela Kvalserien. Vi förlängde med ”Affe” tidigt men på grund av att vi ville ha lugn och ro i truppen i de sista matcherna så valde vi att vänta med informationen till efteråt. Nu är alltså Affe hel o frisk vilket gör att han kommer att kunna få en fin sommar och förbereda sig på inför premiären, avslutar Pelle.

IF Troja-Ljungby gläds över att nummer 25, 93 och nummer 37 stolt fortsätter att kriga i den rödvita dressen och vi ser redan fram emot kommande bataljer i Allsvenskan 2017/2018.