Troja stärker upp på backsidan

Inför morgondagens bortamatch mot Hudiksvall har Troja-Ljungby valt att plocka in en extra back i laget. Jesper Eriksen med senaste klubbadress Mora tillkommer i truppen. En högerskjutande back med ursprung Stockholm och fostran i Djurgårdens organisation.

– Det stämmer, bekräftar Pelle Svensson. Jesper är klar för oss och om allt går i lås är han redo för spel redan i morgondagens match. Vi är överens med Mora och Jesper om en lösning för resten av säsongen. Vi har ju längs vägen hela tiden haft ambitionen att plocka in en back, och nu när Thage besväras av sviterna efter en hjärnskakning och inte varit på is ett tag så känner vi att truppen mår bra av att få in en kropp till i försvaret. När Jespers namn dök upp så var det en snabb process för vår del att få in honom i laget.

Jesper som är en tvåvägsback med offensiva kvalitéer är under pågående säsong registrerad för 34 matcher i Moras dress. Tidigare säsonger har Jesper representerat klubbar som Huddinge, Rosenborg, Nybro och Vimmerby på seniornivå.

– Vibbarna vi fick av att prata med Jesper och när vi kollade runt kändes bra, det känns som att vi får ett stabilt kort in i laget, menar Pelle. Det ger såklart lite mer alternativ i uppställningarna vilket skapar konkurrens, men framför allt så gör det oss mindre skadekänsliga.

Vi välkomnar Jesper till klubben och hoppas att pappersexercisen går som det ska så att debuten i morgondagens match går i lås. I så fall blir det spel i nummer 29 för Jesper och vi säger Välkommen till Troja!