Troja lånar ut spelare

Troja-Ljungby lånar ut spelare


Under ett antal matcher framåt i serien kommer Troja att låna ut de unga backarna Thage Pettersson och Jonathan Svensson till seriekonkurrenten Varberg. Utlåningen som kommer att verkställas redan till söndagens premiäromgång är av karaktären utlåning tills vidare utan förutbestämt längd på överenskommelsen.

-Jag tycker det gynnar många parter, säger tränaren Pelle Svensson när han får frågan om utlåningen. Vi har just nu inga skador i vår trupp och ser gärna att spelarna får speltid. Spelarna gynnas såklart av att få matchpuls där och även Varberg gynnas ju i den situationen de befinner sig i. Sedan tycker jag också att den sportsliga delen i ligan gynnas när lagen kommer med lite mer kompletta trupper till matcherna, det ökar ju möjligheten till jämnare matcher och bättre kvalité menar Pelle.

-För Trojas del har vi en möjlighet att plocka hem spelarna när vi vill, men vi håller en dialog både med spelarna och med Varberg längs vägen. I Thages fall kommer han först att spela med Troja i J20 premiären mot Halmstad under fredagskvällen innan han ansluter till Varberg på söndagen. Under utlåningstiden kommer killarna att träna med oss som vanligt, säger Pelle.

Troja önskar spelarna lycka till i sitt äventyr på västkusten.
/Le Redaction