Idag har Troja skrivit A-lagskontrakt med en trio talangfulla juniorer som kommande säsong kommer ingå i truppen på 21-22 utespelare.

Pelle, juniorer får chansen…?
-För mig är det givet att inte gå över ån efter vatten, säger Pelle. Just dessa tre spelare tror vi riktigt mycket på, det finns mycket verktyg i lådorna hos dem. Vi har mycket talang i huset och det ska vi ta vara på.

-Det ska alltid löna sig att vara bra i Trojas juniorlag och dessa killar tror jag kommer sätta en enorm blåslampa i häcken på redan etablerade spelare. De är här för att ta plats, de är här för att ta för sig och jag vill ha den naturliga striden om platser i laget och den naturliga striden om hierarkin som du får när du lyfter underifrån.

Vad är det för killar?
Nr 5. Thage Pettersson 17 år, back – 190 cm 86 kilo, moderklubb IF Troja-Ljungby

-Lagkapten i ett av juniorlagen och såklart ett blivande lagkaptensämne även i större sammanhang om några år. Med sin spelstil är Thage en blivande härförare på isen med sitt tvåvägsspel, där han löser situationerna på ett skickligt sätt. Jättestor kapacitet att bli en storback, men behöver vara med bland de stora pojkarna för att kunna ta nästa kliv i sin utveckling, säger Pelle.
Nr 28. Alfred Andersson 17 år, center – 193 cm 90 kilo, moderklubb Värnamo GIK

-En traditionell center och fördelardosa. Är trots sin ganska rejäla storlek följsam i skridskoåkning och spel. En spelare som ligger bra i banan, är spelbar och fördelar i sin tur spelet till andra. Ganska komplett redan i spelet, men behöver anpassa sig till seniorhockeyn med snabbare beslut, tyngre spel och mer belastning både i man-man spelet och antal matcher.
Nr 93. Oskar Svanlund 17 år, forward – 182 cm 79 kilo, moderklubb Lerums BK

Har ett naturligt målskytte i sitt spel där Oskar lever mycket på sin speed. Har en enorm utväxling och tryck i grejerna. Potential att bli en ögonbrynshöjare i vinter och kommer definitivt tävla stenhårt för att ta en ordinarie tröja. Imponerade stort redan på träning förra säsongen där farten i spelet kommer vara en enorm tillgång för honom, tror Pelle.

-Planen är att dessa tre ska ingå i A-lagstruppen och träna och spela med A-laget, men kommer också så mycket som möjligt spela med J20 när tillfälle ges. Dels för att sätta mer matcher i benen på dem, men också för att få spela med en annan roll i laget som man kanske inte har på båda ställena. Redan förra säsongen var ett antal juniorer med och tävlade på träning och match i A-laget, och kommande säsong är inte vikt enbart för ovanstående tre. Här är det såklart leverans som gäller, är det någon som är bättre i J20 så finns det såklart alltid möjlighet att kliva uppåt menar Pelle.

-Det är ju grundtanken med en juniorverksamhet och ett kvitto på att man gör många bra grejer i Trojas ungdomsverksamhet.

/Von einem sonnigen Berlin

Die Redaktizon