Thage redo för nästa kliv

Thage tar ett kliv till i Troja

Förra säsongen som gick slutade det med totalt 27 spelade seniormatcher i Trojas dräkt, men efter att ha skrivit ett nytt ettårsavtal så kommer det definitivt bli fler för den egna produkten 18-årige Thage Pettersson.

-Thages första säsong, den senaste, var ju mer lite av en ”se och lära” säsong där huvudmålet inför säsongen var att prova seniorspel men framförallt få sätta lite fler antal matcher än vad han fått tidigare år, förklarar Pelle Svensson. Med tanke på att Thage fick ihop 59 matcher med blandad karaktär i både A-lag, juniorlag och med utlåning till Alvesta, så tycker jag att han fått en rejäl dos vilket såklart gynnar honom inför den kommande säsongen. Jag tycker det märktes på träningarna längs hela säsongen att Thage tog stora kliv, och nu är han med och ska tävla på allvar menar Pelle.

Thage som under åren i ungdomslagen och olika juniorlag setts som en naturlig ledare och med ”C” på bröstet i såväl U16, J18 och nu senast J20, är beredd att på allvar konkurrera om en plats i Troja den kommande säsongen.
Vi ser fram emot att se den reslige backen ta nästa steg och bli en stabil back på Div 1-nivå (till att börja med)