Rasmus Johansson ansluter och Markus tar sista centerplatsen.

Rasmus Johansson ansluter

Troja har gjort klart med backen Rasmus Johansson för kommande säsong. Snart 25-årige Rasmus som senaste säsongen var i Tingsryd har skrivit på för ett år för rätt lag i Kronoberg.

-En stabil back på denna nivån med ett 250-tal div1 matcher på CV:t och som därtill varit med i ett antal Kvalserier och Playoffs de senaste åren vilket såklart är en viktig sak när man tittar på spelare. En allround tvåvägs back som både har bra statistik poängmässigt, men även en solid statistik i plus/minus, menar Pelle Svensson.

-Han känner ju redan en del spelare i laget, och med tanke på hur och vem han är så kommer han att passa in bra i vårt gäng vilket märktes redan på dagens träning, säger Pelle.

Därmed räknar Troja in sin femte back i truppen för kommande säsong.

 

Markus tar sista centerplatsen

Nu har Troja-Ljungby spikat sina centerplatser för nästa säsong. Markus Nilsson har gjort klart med ytterligare en säsong i moderklubben och gör då Carl-Johan Svensson, Jonas Pontusson, Mattias Nilsson och Alfred Andersson sällskap på en central position på plan.

-Japp, så är det. Mackan har nu signerat ett nytt ettårsavtal vilket vi är nöjda med, säger tränare Svensson. ”Mackan” står ju för mycket av det vi vill både på och utanför plan, och som Ljungbykille så är han en av de så viktiga kulturbärarna i detta gäng menar Pelle.

Mackan som i långa stunder den gångna säsongen gick som center i förstakedjan stod för en gedigen och stabil insats där han bland annat var tvåa i plus/minus ligan med sina +18 (endast slagen av Johan BOIS Andersson på +21). På sina 37 matcher stod Mackan för 29 poäng fördelat på 11 mål och 18 assist.

-Som några andra i laget som också kom från en jäkligt tuff säsong i och med degraderingen så växte Mackan otroligt mycket på många sätt under säsongen och visade klart att han är viktig för laget med sin fartfyllda spelstil, något som drar med sig andra.

Som sagt, centerplatserna är fyllda och tröja nummer 20 stormar på för Troja även kommande säsong!

/Redax