- ny junior och hockeygymnasieansvarig!

Troja-Ljungby kan glädjande meddela att Richard Andersson blir ny ansvarig för hockeygymnasiet och sportsligt ansvarig för juniorverksamheten.

Richard, som senast kommer från en sportchefstjänst i Borås Hockey har tidigare varit verksam bl.a. i Frölunda U16 Elit, Kungälv IK och Borås J18 Elit/A-lag.

Tre frågor till Richard:

Vem är du?

Jag är en herre från Munkedal i Bohuslän som senaste åren bott i Göteborg tillsammans med min fru. Jag fyller trettio nu i maj och har senaste nio åren varit verksam som tränare och ledare inom hockeyn. Jag blev själv ingen stor stjärna som spelare men har spelat tv-pucken för Bohuslän och juniorallsvenskan i fotboll. Efter det valde jag att satsa på en tränarkarriär och började i Frölundas ungdomsverksamhet samtidigt som jag pluggade Sports management och coaching på Idrottshögskolan i Göteborg. När jag var färdig med studierna lyckades jag vinna U16 SM med Frölunda och fick kort därefter en anställning hos Borås och har därefter jobbat med hockeygymnasiet samt junior och a-lag i Borås och Kungälv. Jag vill bidra med struktur i verksamheten och samtidigt vara öppen för nya idéer. Jag förväntar mig ett stort engagemang av både spelare, ledare och mig själv både i utveckling, tävling och glädje. Hockeymässigt vill jag se ett spel med fart som kräver både mental och fysisk uthållighet.

Hur ser din arbetsbeskrivning ut, vilka uppgifter får du?

Jag skall främst jobba med hockeygymnasiet och juniorverksamheten samt vara coach för J18. I uppgiften ingår också att koppla ihop verksamheten från a-pojk till a-lag.

Vilka blir dina viktigaste uppgifter, vilka planer har du?

Först och främst skall vi göra ett bra barmarksupplägg, tillsätta ledare och planera in träningsmatcher. Vi skall också gå igenom trupperna och se om det finns några luckor att fylla. Jag vill också fördjupa mig lite med tränarna kring spelidé så att vi kan anpassa barmarken efter hur vi vill spela. Framgent hoppas jag kunna vidareutveckla det fina arbete som tidigare gjorts i föreningen med lite nya idéer och skapa dokument som stöd för hur vi vill driva verksamheten.

Vi hälsar Richard välkommen till Troja-Ljungby och ser framemot nya framgångar för våra juniorlag under Richards ledning.

/Från poolside i Side, Redax 😉