Ricard Blidstrand klar och Alexander Lindberg säkrar upp

Backen Ricard Blidstrand är klar för Troja-Ljungby. Den reslige backen (189 cm) kommer att medverka på dagens träning och är spelklar till kommande Play off 1 som spelas på torsdagen.

Tränaren Pelle Svensson om nyförvärvet:

-Jag är överlag nöjd med vårt defensiva spel fram tills nu, men jag tror att vi hade varit väldigt sårbara om exempelvis ”Trucken” skadar sig. Att få in Blidstrand på en backposition stärker såklart upp vår defensiv samtidigt som vi både höjer konkurrensen och blir mindre skadekänsliga på den spelartypen som gör det defensiva jobbet, säger Pelle.

Ricard Blidstrand fostrades i Djurgården och AIK:s organisationer i junioråldern. Efter att ha tillbringat två säsonger i WHL landade han i Blekinge där han har representerat KRIF de senaste fyra säsongerna.

-Vi har ju en ambition att spela länge i vår och då kommer vi behöva flera spelare längs vägen, och har hela tiden haft ambitionen att bygga på truppen. Vi har gått ganska kort med folk medvetet, men med både Immo och nu Blidstrand så känner vi oss rustade för kommande utmaningar menar Pelle. I Blidstrands fall precis som i Immos så är det intressanta spelare även för kommande år så det kan bli en win win i båda fallen förhoppningsvis. Utöver dessa utespelare så har vi också signerat Alexander Lindberg från Alvesta som extra säkring på målvaktssidan. Med sina stabila 95,56% i räddningsprocent i Alvesta så är han i särklass den mest stabila målvakten i den serien och en spelare som borde vara högre upp i seriesystemen. Att han har varit hos oss tidigare som backup och har sin bas i Ljungby gör att mycket faller på plats på den punkten.

Troja-Ljungby hälsar Ricard välkommen och Lindberg välkommen tillbaka och laddar i och med det för kommande Play off mot Hammarby i slutet av veckan.