Även om besvikelsen fortfarande ligger kvar över att inte spela vidare så har arbetet med kommande säsongs lagbygge redan tagit fart. Vi tog en kort pratstund med tränare Pelle Svensson för att känna av hur arbetet med truppen fortskrider.

Hur går arbetet med truppen?

– Förutom Magnus Svanberg som varit iväg på grund av studier så har jag avverkat alla individuella samtal med killarna för att runda av och utvärdera säsongen, säger Pelle Svensson. Killarna har varit fantastiska att jobba med, en väldigt tight och svetsad grupp med stort brinn för hockeyn och för sin egen utveckling. De flesta av spelarna är ju fortfarande unga och i början av sin hockeybana, därför blir det såklart tråkigt att meddela killarna i de fall vi valt att inte förlänga kontrakten. Spelare som vi redan nu valt att inte förlänga kontrakten med är Oskar Norlöv, Marcus Due Boje, Jacob Strandberg, Pierre Nilsson-Grans, Ted Nilsson.

– Spelare som vi hade här på lån som Emil Wrenman och Eric Persson har återgått till sina hemklubbar och i båda fallen ser jag inte att vi kommer att ha något fortsatt samarbete och lån på någon av dem. Oscar Andersson har ju sedan tidigare meddelat att han avslutar sin karriär och satsar på sitt nya jobb inom Trojas organisation. Oscar blir en kännbar förlust, förutom att han är en skicklig hockeyspelare så är han också en kanonkille i gruppen och i laget med stor förmåga att ta hand om och pusha andra spelare. Nu får vi in en jätteresurs i organisationen istället, säger Pelle Svensson.

– Jag och Wass har redan avslutat med killarna och tackat av dem, men jag vill ändå passa på att säga ett stort tack för en bra säsong riktat till killarna som lämnar. Även ett stort lycka till framöver, avslutar Svensson.

IF Troja-Ljungby tackar ovanst för denna och tidigare säs, allt jobb, allt slit, alla tårar o glädjen ni spridit till oss på läktaren… Lycka till grabbar…!