Nyhet i vår organisation

Som vi tidigare rapporterat startar vi nästa säsong upp en lokal idrottsutbildning – ishockey, ett s.k. LIU. Detta gör Troja-Ljungby i samarbete med Sunnerbogymnasiet och resulterar i att fler hockeyintresserade ungdomar får möjligheten att satsa vidare på sin idrott och kunna vara kvar i Ljungby, även under gymnasietiden.

Efter beslutet med att starta upp en lokal idrottsutbildning för ishockey inledde vi även en översyn av föreningens organisation. Lösningen är nu klar och blir att Emil Karnatz, vår befintliga Målvaktstränare, även blir LIU-ansvarig och Ungdomsadministratör. Emil har under förra säsongen visat ett enormt driv och vilja att göra det han företar sig på bästa sätt. Utöver att han är MV3-utbildad och tidigare jobbat med instruktörsbiten i både Smålands och Växjö Lakers ungdomsverksamhet, så har han en 3-årig universitetsutbildning på Linnéuniversitetet i Växjö inom ”Coaching & Sports Management”.

En bra lösning som gör att vi förstärker vår organisation och fördelar föreningens åtaganden och arbetsuppgifter på ett bättre sätt, kommenterar Klubb- & Sportchef Daniel Håkansson.

Välkommen Emil!

Samtidigt har vi sedan tidigare klart med att Leo Roslund, vår J18 assisterande tränare, kommer att vara huvudinstruktör på våra LIU-träningar. För att få en tydlig röd tråd i vår utbildning, så kommer det att finnas en dialog och ett samarbete mellan våra befintliga instruktörer på NIU.