David Laudius, med senaste klubbadress Helsingborgs HC, kommer att kriga för de rödvita färgerna i vinter.

David som fått sin hockeyutbildning i Rögles organisation är väl hemmastadd i Småland efter att ha representerat både Växjö och Tingsryd under tidigare år. Under sina två säsonger i Helsingborg var David en pålitlig poängplockare och målgörare med 20 resp 16 mål de senaste två säsongerna.

Pelle Svensson:

-Jag vet vad jag får i ”Ladde”. Han är en spelare som har en förmåga att inte bara göra sina poäng i lätta matcher mot lag på nedre halvan av serien utan har en jämn produktion oavsett motstånd. Det såg vi inte minst förra säsongen i Sunnerbohov när han förvaltade ett friläge rakt upp i krysset.

Som hockeyspelare och vad ska Ladde bidra med?

-Ladde är inte bara en vass avslutare utan är även otroligt skicklig att stoppa in när det handlar om att stänga en match och spela hem en ledning. Han har ju trots sin låga ålder (26 år red anm) redan varit med om en och annan hockeyresa så erfarenhet kombinerat med hunger på mer är väl vad vi kan förvänta oss av Ladde, säger Pelle.

Troja-Ljungby hälsar David Laudius välkommen till Ljungby kommande säsong. Vi får väl hoppas att Davids vana att vara med när klubbar går upp i seriesystemen (Rögle, Tingsryd och Växjö) smittar av sig även i en fjärde klubb?

/Viva Troja Le redac