Ny forward klar

IF Troja-Ljungby har gjort klart med den 24-årige forwarden Sebastian Benker som ansluter omgående. Sebastian är en välkänd spelare i den södra serien efter att ha representerat dels sin moderklubb Borås HC men även Nybro Vikings och Tingsryd. Senaste säsongen tillbringade Sebastian i Norska Kongsvinger i GET Ligan med 19 mål och 7 assist på kontot. Det är ett tremånaderskontrakt som parterna enats kring.

Pelle Svensson om det senaste nyförvärvet:

-Vi hade ju egentligen stängt butiken för tillfället men i kombination med att vi fått beskedet att Törnkvists axel kommer att ta några månader extra att få i ordning och att Sebastian faktiskt går klubblös och var beredd på att komma omgående så var saken klar, menar Pelle.

-Givetvis inget kul för Törnkvist, men med denna breddning och samtidigt spetsning i truppen ger vi TT lugn och ro till ordentlig rehab, vi räknar med att han är tillbaka lite senare under hösten där vi försöker undvika att sätta ett datum på comebacken och istället sätter den till den dag han är fullt återställd.

-I Sebbe så får vi en spelare som vi känner till ganska väl, en skridskoskicklig spelare som dels tillför laget bredd och konkurrens men även såklart spets. Jag tror att startsträckan in i laget är väldigt kort med tanke på att han känner många spelare i laget. Vi har Sebbe här hos oss nästan hela grundserien innan jul så vi har gott om tid på oss båda parter att fundera på framtiden, men det tar vi när det kommer. Nu ska vi bara försöka få allt klart för spel så fort som möjligt, avslutar Pelle Svensson.

Sebastian som kommer att spela med nummer 28 kommer att finnas med på måndagens träning och förhoppningsvis också mot sitt gamla lag i onsdagens bortamatch mot Tingsryd.

Vi hälsar Sebastian varmt välkommen till Troja-Ljungby!