Målvakter 15/16: Johan Nielsen och Robin Johansson.

En av de genomgående bättre spelarna i Troja under förra säsongen Johan Nielsen har undertecknat ett nytt tvåårsavtal med Troja-Ljungby. Johan som verkligen klev fram under säsongen och knep platsen som förstamålvakt var med sina fina 94,49% i Allettan och 92,44% i Playoff matcherna hela tiden i topp bland målvakterna sett till statistiken.

Pelle:

-Johan, som fick en tuff start precis som laget, jobbade sig tillbaka in i sitt spel och blev till slut den typ av målvakt som många kvällar ger sitt lag chansen att vinna även om spelet ibland inte stämmer för övriga laget. Det känns skönt att veta att ”Nilas” bestämt sig för att satsa med oss här i Troja, jag är jäkligt nöjd över det säger tränare Svensson. Jag tyckte att Johan höjde sig en nivå denna säsong mot tidigare och jag vet att han inte är nöjd, han vill uppåt i systemet precis som vi. Han är otroligt målmedveten med sig själv och sin träning där han inte lämnar något åt slumpen. Genomproffsig på alla plan, med en grym fysik säger Pelle.

Ytterligare målvakt klar:

Troja-Ljungby har i den förra Troja junioren Robin Johansson också hittat sin backup till Johan Nielsen. Med Troja som moderklubb, men den senaste säsongen i Nordamerikanska NAHL och Odessa Jackalopes, så gör nu 20-årige Robin comeback i Trojadressen i sin första säsong som senior.

-Robin tränade ju med oss under förra sommaren innan han åkte över så jag känner till honom som person, hockeymässigt är det tyvärr för många år sedan jag såg honom i mitt jobb som talangutvecklare i Rögle så har jag gått på referenser säger Pelle. Stor och med bra fysik där Robin säkert kommer hem med bra erfarenheter i bagaget. Burma . Han är inställd på att Johan är vår etta, men är beredd att tävla om det och vill verkligen gå för det. seo competition discovery En spännande spelare som jag tror kan få ett bra år bakom Nilas och bra träning tillsammans med målvaktstränaren menar Pelle.

RobinJohansson

Robin! Välkommen hem! Hur var det i US?
Tack…! De var en fantastisk upplevelse, blev lite kulturchockar dock. Jag var van vid att spela hockey i minusgrader och med morsan, farsan och lite vänner på läktaren för att sedan komma hit och lira hockey i 30 grader långt in i oktober med en publik på 4500 min första match. Det var tuffare än jag trodde de skulle bli dock, kom till ett lag som kommit sist i NAHL i 2 år i rad så jag var mentalt förberedd på att de skulle bli tufft.

Vad lärde du dig, skillnader?
Jag kan utan tvekan säga att detta året var det nyttigaste i mitt liv då jag mognat något extremt som målvakt, människa och även i de mentala spelet.

Största skillnaden mellan svensk och amerikansk hockey är att det går fortare, smäller mer och mer skott i USA. Men i Sverige är vi mer skickliga med puck.
Styrkor/mål…?
Stor, atletisk och ger aldrig upp på någon puck. Mitt mål är att försöka sno så mycket speltid som möjligt samt försöka sprida glädje i laget i med och motgång
Ok, låter som att det blir bra fart och slit denna säs… IF Troja-Ljungby säger välkommen tillbaka till båda burväktarna och ser fram emot många fantomräddningar och nollor i vinter…
/Redax