Sök Troja-Ljungby.com Troja Ljungby

Mer om Ljungby Arena

Sunnerbohov -som arenan tidigare hette- har tjänstgjort som Troja/Ljungbys hemmaborg sedan den byggdes, 1981. Många härliga stunder har upplevts i dåvarande Sunnerbohov, men var sak har sin tid. Nu inleds en ny epok med Ljungby Arena.

Kraven från publik ökar, vilket medför att det idag krävs bättre komfort och bättre upplevelser för att locka åskådare till matcherna. Att kunna erbjuda en modern arena är idag något av en förutsättning för att kunna utveckla samarbetet med sponsorer. Vidare har vi växlat upp marknadsorganisationen för att ta tillvara på den möjlighet som vi ser i arenan.

För att kunna utveckla den sportsliga delen byggdes Trojahallen i föreningens regi. Trojahallen som har fungerat som vår träningshall och skapat mer istid åt ungdomslagen och allmänhetens åkning. Nu kommer även vår träningsrink att få ett lyft, då den expanderas med fler omklädningsrum, en större yta där vi kan bygga gym och en lokal där vi kan ha off-ice träning året runt för ungdomar. Mycket viktigt för den sportsliga utvecklingen är att säsongen förlängs med is på träningsrinken från augusti t.o.m. mars.


Hjärtsäker plats

IF Troja/Ljungby verkar för ökad säkerhet i Ljungby Arena.

Flertalet ledare och medarbetare har fått utbildning för en hjärtsäker plats under Cardiosaves ledning. Vi har även uppdaterat våra kunskaper i Förstahjälpen och ny hjärtstartare.

I utbildningen ingår:

  • Riskanalys
  • Hjärtlungräddning (HLR)
  • Förstahjälpten (L-ABC)
  • Hjärtstartare (D-HLR)

Mer information om utbildningen: Cardiosaves

Hjärtstartaren är skänkt av Hjärt och lungsjukas förening i Ljungby.

 


B-hallen

Vår träningshall med tider för allmänhetens åkning.

Besöksadress:
Fritidsvägen 5
341 40  Ljungby

  • Höjd: Inne 9,5m Ute 11m
  • Längd: 66,3 m
  • Bredd: 37,0 m
  • Isyta: 60×30 m (Normal storlek)
  • Sittplatser: ca 100

Allmänhetens åkning

Se kommunens hemsida, Ishallar

Respektera bestämmelserna om när det är spel med och utan puck.
Vid A-lagsmatcher stänger B-Hallen tidigare

Enligt avtalet mellan Troja-Ljungby och Ljungby Kommun så disponerar Troja 21 timmar per vecka till sin ungdomsverksamhet och dessutom 10 s k nödtimmar i månaden om särskilda behov uppstår, tex vid ansträngt matchprogram eller ungdomsturnering.

Övrig tid disponerar Ljungby Kommun för allmänhetens åkning, skolor, förskolor, fritids, övriga föreningar m fl. Eventuella avvikelser från ovanstående schema för allmänhetens åkning kommer att anslås minst två veckor i förväg.