Liam Mattsson praktikant Troja-Ljungby

Hej, mitt namn är Liam Mattsson. Jag går på Astradskolan i klass 8B, spelar även ishockey i Trojas U15

Under denna vecka har jag varit på praktik i Arenan. I arenan har jag fått prova på lite olika saker. Tex första dagen fick jag vara lite uppe i kansliet, där fick jag räkna lite pengar som hade kommit in senaste matchen. Bland annat pengarna från halva potten. Efter det gick jag på lunch. Efter lunchen fick jag vara lite nere hos Terry och hjälpte till lite med att tex hänga upp tvätten, plocka in klubborna till matchen dem senare skulle spela.

Dagen efter när jag gick upp till kansliet på morgonen så fick jag vika medlemsutskick och lägga in i kuvert. Efter det gick jag på lunch. Efter lunchen så skulle A-laget ha en genomgång lite om vad de kunde gjort bättre och vad de gjorde bra i vissa situationer. Sen fyllde jag på A-lagets vattenflaskor till träningen. Sen väntade vi vid en dörr och tog spelarnas andra klubbor och la dem sedan i båset i nummerordning. Efter träningen tömde vi vattenflaskorna och la tillbaka klubborna på respektive spelares klubbplats.

Dagen efter började jag senare ungefär vid 12 tiden. Det berodde på att jag skulle få vara assistent för Terry under onsdagens match. Jag började med att få vika både små och stora handdukar till borta laget och domarna. Jag fick även ta med några bananer och drickor till borta laget och domarna. När jag kom tillbaka till omklädningsrummet så fick jag dammsuga spelarnas små mattor som de har framför sina platser. Sen fick jag hänga upp matchtröjorna på spelarnas platser och la matchdamaskerna på spelarnas platser. Sen gick jag och Terry och handlade vad som behövdes till mellanmål innan matchen som tex bröd, yoghurt och bananer. Sen väntade vi på att spelarna skulle komma ner till ishallen för samling. När A-laget efter det skulle ha en genomgång så fyllde vi på vatten i vattenflaskorna. Sen när dem skulle ut på isen för match så gick vi inte ut direkt utan vi fick fylla på spelarnas vattenflaskor som de hade i omklädningsrummet. Sen gick vi ut och kollade på matchen. Jag var i båset i första och tredje perioden. Andra perioden var jag uppe i mediarummet och fick se lite vad dem gjorde där uppe och hur saker och ting fungerade. Sen när matchen var slut så bar jag in saker till omklädningsrummet.

Dagen efter började jag 07:45. Då fick jag vara i köket. Jag började med att få rulla fisken i en tomat sås och sedanlinda in bacon. Sen gjorde jag torsdagens äppelpaj. Sen fick jag skära tomater på mitten och skrapa ur dem. Efter det fick jag skära champinjoner på mitten.

Det var en riktigt rolig och lärorik vecka. Jag fick tex lära mig och slipa skridskor.

Liam Mattsson