Hockeylandskamp i Ljungby Arena!

Tre Kronor spelar landskamp mot Schweiz i Ljungby den 7 april 2016

Torsdagen den 7 april kommer Tre Kronor möta Schweiz i nya Ljungby Arena.

Detta arrangemang är ett samarbete mellan Troja-Ljungby och Ljungby Kommun och vi är mycket glada att erbjuda vår trogna Ljungbypublik och övriga närliggande orter denna möjlighet.

Denna match är ett led i förberedelserna inför hockey-VM senare i maj.

Bägge lagen kommer att bo och träna i Ljungby under några dagar varför det säkerligen blir många hockeyintresserade ungdomar mm som kommer att kunna följa lagen för träning. Vidare är det positivt för Ljungby att profilera sig som en framåt stad med en ny arena och sätta Ljungby på kartan.

-Inom Troja-Ljungby är vi mycket stolta över att få möjlighet att arrangera en match för vårt kära landslag Tre Kronor, säger Ordförande Pelle Wass som sätter stor tillit på föreningen och dess många erfarna och duktiga funktionärer och ledare att klara av detta arrangemang.

-Inom Ljungby Kommun ser vi detta som ett stort erkännande av Svenska hockeyförbundet att förlägga en så pass viktig träningslandskamp i Ljungby inför stundande VM. Ljungbypubliken får chansen att se några av världens bästa hockeyspelare, ett evenemang som är positivt för alla i Ljungby kommun. Ett stort steg i att skapa en arena för alla och samtidigt genom näringsliv o utvecklingsavdelningen marknadsföra kommunen på nationell nivå. Vi från kommunen vill uppmuntra alla former av upplevelser, säger Ordförande i Kultur och Fritidsnämnden Marcus Walldén.

– Som ett led i förberedelserna inför VM känns det intressant med Ljungby som bas för vårt träningsläger och landskamp mot Schweiz i Ljungbys nya smakfulla arena. Här finns ju också mycket hockeykultur i Ljungby med omnejd, säger Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström.

Inga datum för biljettsläpp är bestämt ännu men Troja-Ljungby kommer informera ut på alla sina kommunikationskanaler gällande datum för biljettsläpp så fort det är klart.

För eventuella frågor ring:

Per Wass, Ordförande IF Troja-Ljungby, mobil: 070-221 38 98

Marcus Walldén, Ordförande Kultur och Fritidsnämnden, mobil: 0733-73 91 73