- klar för Troja

Den 31-årige tvåvägsbacken kommer med sin erfarenhet från både Sverige och andra ligor i Europa ta en stor roll i Trojas försvar kommande säsong. Matt som har svensk erfarenhet i och med en säsong i Borås 08-09, men som därefter har huserat i olika ligor i Europa.

-Det stämmer att Matt spelar hos oss nästa säsong, bekräftar Trojas tränare Pelle Svensson. Vi har pratat med Matt en längre tid och nu har han fått klart med diverse permanenta arbetstillstånd och annat.

-Vår ambition var ju att gå på svenskt, men eftersom Matt kommer att bosätta sig i Halmstad med sin svenska fru i nyköpt hus så kommer vi såklart i en annan situation där vi ser att han förhoppningsvis kommer att vilja spela här under en längre tid, vilket ger ett stort ansvarstagande mot laget och föreningen.

-Referenserna på Matt är bra, så jag är jäkligt nöjd att Matt spelar för oss nästa år. Nu sitter vi på sju konkurerande backar och ska i dagsläget inte ha in fler etablerade försvarare. Det sista vi ska ha in på backsidan är en eller två juniorer född -96 eller -97 som ska vara med i träningstruppen och därigenom givetvis slåss om en plats i A-lagets matchtrupp, men även spela matcher i vårt J20 Elitlag för att samla värdefull spel- och istid i alla roller. Vi får se om det blir någon av våra egna som tar den platsen eller om det blir någon utifrån. Eller tillochmed någon på långtidslång, vi har några namn i pipen utifrån så vi får se hur vi gör där avslutar Pelle.

Troja-Ljungby hälsar Matt välkommen till Ljungby Arena och ser återigen fram emot att få se en spelare med kanadensisk hockeyutbildning kriga på isen för Trojas färger.