Jonas Johansson klar för spel i Troja-Ljungby

Troja har kommit överens med forwarden Jonas Johansson om att representera Trojas röda dress för resten av säsongen.

Jonas säsong startades i Norska Stavanger, men han kommer senast från ett korttidskontrakt i danska ligan med Sönderjysk. Den 31-årige HV71 bördige smålänningen ansluter till laget från och med 1 januari.

Pelle Svensson om nyförvärvet:

-En värvning som jag är jättenöjd med. I Jonas får vi en spelare med de egenskaper som vi letat efter. Vi ville ha en spelare med rutin, som producerat mål ett flertal säsonger på hög nivå. En skridskoskicklig forward, dessutom högerskytt som är van att ha en större roll i de lagen han representerat, säger Pelle.

Efter att ha fått sin fostran i HV71:s organisation så tillbringade Jonas 5 säsonger i Nordamerika med spel i bla AHL, WHL och ECHL. Efter en mellanlandning i Sverige med spel i HV71 och Västerås under 3 säsonger så har de senaste 5 säsongerna tillbringats i olika ligor i Tyskland, Italien och nu senast i Norge/Danmark.

-Jonas ger oss fler valmöjligheter i kedjeformationerna och är samtidigt en injektion i vårt powerplay, menar Pelle. Jonas känner redan några av killarna av laget vilket såklart ger en kortare startsträcka för honom. Efter att ha haft diskussionen med Jonas några veckor nu så är jag glad över att allt fallit på plats. Även om vi varit överens sedan någon vecka innan jul så har ju Jonas haft ett kontrakt att fullfölja i Danmark och därför har vi varit tvungna att vänta med att göra det officiellt.

I och med signaturen på kontraktet med Troja upphör det korttidskontrakt Jonas spelat under i Sönderjysk, och Jonas första match kommer att vara hemma mot Vimmerby den 3/1. Kontraktet med Troja är skrivet för resten av säsongen med en option även för kommande säsong.

Vi hälsar Jonas välkommen hem till Småland igen och ser fram emot att följa honom i tröja nummer 22.

Länk till eliteprospects:

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=133

/Redaktionen