J18 klart för Allsvenskan!

Troja-Ljungbys juniorer i J18 har gjort en kanonhöst och trots att 4 omgångar är kvar har laget redan säkrat en plats i Allsvenskan efter juluppehållet!
Det är första gången Trojas J18-lag lyckas med bedriften att ta sig till Allsvenskan.

Tränaren Emil Ivansson säger till tidningen Smålänningen att killarna haft detta som en dröm och jobbat stenhårt för att nå målet.
Vidare säger Emil att det här visar att klubben jobbar på rätt sätt på juniorsidan när man lyckas får en sådan här fin framgång.

Just nu ligger Trojas 2a i tabellen före lag som Linköping, Rögle, HV71 och Malmö. Endast Frölunda ligger före i tabellen men de duktiga juniorerna slog tillbaka Göteborgslaget hemma tidigare i höstas med 7-5

Emil tror att detta kommer ge eko i hockeysverige och ett riktigt lyft för juniorhockeyn i Ljungby.
Efter juluppehållet väntar flera tuffa matcher då motstånd mot Färjestad, Brynäs och Örebro väntar.

Läs mer på Smålänningens sida – https://www.smalanningen.se/article/troja-klart-for-allsvenskan-2/

Missa inte heller Ulf ”Himma” Ekströms fina bilder – https://www.flickr.com/photos/himma66/sets/72157688924932661/with/37945731404/

Det är Ulf som tagit bilden till denna nyhet

Jesper Eliasson uttagen till elitläger

En som har del i J18-framgångarna är målvakten Jesper Eliasson som spelar för både J18 och J20 (toppar J18 Elits målvaktsliga).
Jesper har nu blivit uttagen till elitläger 13-17 dec där U18 landslaget väntar. Riktigt roligt för Jesper och för Troja som förening.

Ni som minns kanske kommer ihåg att Jesper fick hoppa in i A-laget förra året när Johan Nielsen gjorde sig illa. Jesper bidrog starkt till att den matchen vanns mot KRIF.

Vi säger STORT GRATTIS till både J18 och Jesper till dessa finfina framgångar!

Foto Ulf Ekström