Guldgallret 2018 är här Det är nu HockeyAllsvenskans bästa junior ska utses!

Sluttampen av HockeyAllsvenskan närmar sig och jakten på ligans bästa junior för säsongen 2017/2018 har börjat. Det är nu vinnaren av Guldgallret 2018 ska utses där du som supporter har chansen att rösta fram just din favoritjunior. I potten ligger en vinstsumma på 100 000 kr som tillfaller ungdomsverksamheten i vinnande juniors klubb.

HockeyAllsvenskan har fostrat flera av svensk hockeys största stjärnor som Oliver Ekman-Larsson, Filip Forsberg och William Karlsson. Det finns många intressanta juniorer i serien även i år, och det ska bli oerhört spännande att se hur omröstningen slutar, säger Rickard Segeborn, operativ chef sporten på C More och TV4.

 

För nionde året i följd är Guldgallret här. Tävlingen sker i samarbete med C More och idag, 24:e januari, sätter fansens omröstning igång på hockeyallsvenskan.se/guldgallret. Hela 94 juniorer har fått chansen i HockeyAllsvenskan 2017/2018 och nu ska en nominerad junior per lag röstas fram. Omröstningen pågår till och med den 14 februari. När alla 14 klubbars favorit är framröstad utser C Mores expert Johan Tornberg ett wildcard. Guldgallrets jury utser därefter fem finalister och prisutdelning för vinnaren sker senast den 4:e mars.

– Guldgallret är ett utmärkt sätt att uppmuntra och lyfta fram alla de unga talanger som utvecklas hos klubbarna i HockeyAllsvenskan. Det är spelare som kommer göra stort avtryck i svensk hockey i många år framöver, säger Stephan Guiance, VD på HockeyAllsvenskan.

Officiell hashtag:
#Guldgallret

Om Guldgallret:
Priset är instiftat för att främja svensk ishockey genom att uppmuntra och uppmärksamma unga talanger. Tidigare vinnare är Jonathan Dahlén, Robin Kovacs, Lukas Bengtsson, William Karlsson, Filip Forsberg, Markus Ljungh, Fredrik Pettersson-Wentzel. Läs mer om upplägget och reglerna kring Guldgallret här.

Juryn:
Tomas Ros, Sportbladet
Uffe Bodin, Hockeysverige
Johan Svensson, Expressen/MrMadhawk
Mike Helber, C More
Harald Lückner, C More
Johan Tornberg, C More
Sonny Lundwall, Ligachef HockeyAllsvenskan
Tommy Boustedt, Generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet
Nicklas Lidström, F.d professionell ishockeyspelare
Tomas Montén, Förbundskapten Juniorkronorna
Jonas Gustavsson, HockeyAllsvenskan.se
För ytterligare information, kontakta:
Martin Nersing, Pressansvarig TV4 & C More Sport, mobil 076-898 85 38
e-post 
martin.nersing@bonnierbroadcasting.com
Linus Carlholt, Marknadsansvarig HockeyAllsvenskan, mobil 070-482 44 93,
e-post linus.carlholt@hockeyallsvenskan.se