Forward och back

Forward och back

En snabb avstämning med Pelle Svensson om läget kring laget efter Kallingematchen och i och med deadline för övergångar under gårdagen.
Först och främst, grattis till segern.

-Tack. En riktigt krigarseger som jag rankar högt bland matcherna som jag coachat Troja. Tuffa förutsättningar med både skador, men främst då alla sjukdomar som går i laget. Att Johan Nielsen går sönder i början av matchen gjorde ju inte saken bättre direkt.

Hur är status med Johan?

-Förmodligen en lindrig hjärnskakning, den tog lite illa den smällen.
Jag har pratat med Johan nu på morgonen, han kände sig bättre och vi hoppas såklart att han snart är på benen igen.

Pelle, hände det något för Trojas del på marknaden?

-Ja det gjorde det, även om vi inte var jätteaktiva direkt i och med att vi tog in Micke Johansson under förra veckan. För övrigt en spelare som jag är jättenöjd över med tanke på hur han har spelat under dessa första matcherna, han var viktig att få in tycker jag.

-På forwardssidan valde vi att plocka hem Mikael Roslund från Tyringe, ett Tyringe som gör sin sista match på söndag. Micke är ju av Trojablod i och med att det är moderklubben och det var ett snabbt beslut från alla parter. I Micke får vi en hårt jobbande forward med speed som vi vet kommer att gå genom eld om det skulle behövas, framför allt en extra kropp.
Han gör sin första seniorsäsong och med tanke på åldern så är det en kille som behöver förlänga säsongen och addera erfarenhet.

-Vi plockade också hit backen Max Lindroth från Hanhals som vi tittat på tidigare under säsongen, i honom ser vi ett namn för framtiden och det är därför han är här. Max gör också sin första seniorsäsong och har gjort det väldigt bra i Hanhals som varit seriens överraskning såhär långt. En spelande back med bra storlek som har skridskoåkningen som sin främsta egenskap och ska bli riktigt kul att se om han kan ta sig en nivå till som det blir såhär i sluttampen av serien.

Hur gick snacket på målvaktssidan?

-Där hade vi ett par olika spår att gå på, men där blev det inget. Vi hade en övergång skickad och klar men väntande förening godkände inte övergången. Lite surt både för oss och spelaren som blivit lovad av föreningen att kunna lämna. Men Robin är ju tillbaka redan idag till träning och är redo för spel, vad det gäller Johan så är han nog borta någon vecka.

Fram till dess så får vi köra backup med Jesper Eliasson som gjorde ett riktigt bra inhopp idag, men vi har också Simon Eglinger och Victor Carlsson som återvänder till Troja efter utflykter i både Rögle J20 och nu senast i Jonstorp div2 att ställa i målet.

Hur går tankarna kring laget?

-Ja först vill jag ju såklart få tillbaka lite spelare både från skadelistan men även från sjuklistan. Vi har ju haft en tung säsong sett till de bitarna så vi får väl hoppas att det vänder nu och att vi haft vår beskärda del för den här säsongen. Att få tillbaka några av de spelarna är de bästa nyförvärven för mig, avslutar Pelle.