Förstärkning i A-lagets ledarstab

Förstärkning i A-lagets ledarstab
I samband med lagets återsamling och testvecka så syns också ett nytt ansikte skymta förbi bland övriga ledare. Det är Johan Benker som går in i ledarstaben som assisterande tränare till Pelle Svensson och Daniel Håkansson. 49-årige Benker med ursprung och tidigare uppdrag i Borås har de tre senaste säsongerna arbetat inom Frölundas organisation först som assisterande tränare i J20 Superelit och de två senaste säsongerna som headcoach i J20 Superelit.

 
-Ja så är det, kommenterar Andreas Nord från Trojas sportgrupp. I och med avancemanget uppåt och med den större arbetsbelastning och det tryck på hela laget och organisationen som det innebär så känner vi att vi vill lägga mer krut på ledarstaben till laget. I Johan får vi in en ledare med erfarenhet dels från HockeyAllsvenskan tidigare, men även erfarenhet i att utveckla unga spelare sett till hans senaste säsonger och uppdrag. Att Johan har ingått i och får med sig influenser från en av Sveriges på olika sätt ledande föreningar är givetvis ett stort plus som vi tror kommer att gynna laget och föreningen.

 
-Rollen för Johan kommer bland annat att bli ett par extra ögon från bänken på matcherna, ansvarig för videoanalys, individuell spelarutveckling samt driva isträningar tillsammans med övriga tränare, avslutar Andreas.

 

IF Troja-Ljungby hälsar Johan varmt välkommen till Troja och Ljungby Arena!