Defensiv back klar

Troja kontrakterar defensiv back
Idag har IF Troja-Ljungby gjort klart med den 24 årige backen Simon Fredriksson, med senaste klubbadress Björklöven. Den defensivt inriktade backen kommer med sina 193 cm och 95 kilo att tillföra både storlek och tyngd till Trojas försvar kommande vinter. Efter sin hockeyfostran i Färjestads organisation med debut i SHL så har Simon bl.a. representerat Karlskrona, Västerås, AIK och Björklöven i Allsvenskan.

-Vi har ju letat efter en spelare som vet hur det är att spela i Allsvenskan och med över 200 matcher där så känner vi att Simon har den erfarenheten, säger tränaren Pelle Svensson. I stunder förra säsongen så kände vi att vi var lite tunna bakåt, framförallt vid de tillfällen då ”Trucken” var borta på grund av skada, eller inte spelade till exempel vid utvisning. I Simon får vi en bra avlastning defensivt med både räckvidd och tyngd som jag tror kommer att passa in väl hos oss. Med sina 24 år så kommer Simon att fortsätta att ha många av sina bästa matcher framför sig och då förhoppningsvis i Troja.

-Därmed så är backsidan fylld i och med de 8 backar som nu finns kontrakterade. Vi har en forwardsplats kvar att sätta, vilket jag tror och hoppas kan lösa sig redan nu till helgen avslutar Pelle.

IF Troja-Ljungby hälsar Simon välkommen till Ljungby Arena och meddelar att kontraktet är skrivet på 1 år.