Center kontrakterad

Center kontrakterad
Troja har kontrakterat centern Elias Edström som sista pusselbit i lagbygget 2016-2017. Elias med födelseort Glommersträsk har sin juniorfostran i Skellefteå AIK där han också debuterat i SHL och CHL.
Den gångna säsongen tillbringade 21-årige Elias i Hockeyallsvenskan, då först i AIK och med en avslutning i Asplöven. Elias som är en tvåvägscenter har genom åren producerat tillräckligt för att dra på sig landslagströjan i juniorsammanhang och på sina 40 talet matcher i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen producerade han 17 poäng i sin första seniorsäsong.

-Ja det stämmer säger Pelle Svensson. Vi skrev med Elias igår, ett 1+1 avtal som vi är väldigt nöjda med. I Elias ser vi en ung, välutbildad center med skills som vi är övertygade kommer att ta nästa steg i sin utveckling hos oss.
Att han dessutom sitter på matcher från förra säsongens kvalserie gör ju att han passar in även där då vi ville ha någon som gjort matcher av den karaktären tidigare.

-Det ska bli spännande att jobba tillsammans med Elias, det tycker både jag och Danne (Håkansson, reds anm.). När vi tittade på de olika alternativen som fanns till hands så kändes det väldigt fräscht att få ungdomlig entusiasm, hunger och driv där man i en yngre kille inte riktigt vet hur bra han kan bli om man jämför med en 30-åring som kanske nått sin förmodade peak, menar Pelle.

Elias som kommer att spela med tröja nummer 10 i vinter väntas ansluta till truppen första veckan i augusti och kommer därmed att gå på is med laget på första isträningen måndagen den 8:e.
Vi önskar Elias välkommen till klubben och därmed är truppen spikad inför hösten och med detta önskar IF Troja-Ljungby er alla en riktigt skön Midsommar!