BOIS klar

BOIS klar


Den gångna säsongens mål och poängkung Johan BOIS Andersson har gjort klart för ytterligare en säsong i Troja.

Efter makalösa 50 poäng totalt (25 mål och 25 assist) så var Johan en av de absoluta kuggarna i det Troja som fixade avancemanget för lite mindre än en månad sedan. På sina tre säsonger i Trojatröjan tillhör Johan den absoluta toppen vad det gäller att producera mål och assist med sina 130 poäng (64 mål och 66 assist) endast slagen av Mathias Åkesson med 133 poäng (42 mål och 91 assist), också på de tre senaste säsongerna.

-Jovisst är det så, men BOIS bidrar med mycket mer än poäng i denna gruppen, kommenterar tränaren Pelle Svensson när han får höra om statistiken. Han står ju för ett jäkla driv både på träning och match där han hela tiden försöker flytta gränser och höja ribban. Han är inte rädd för att ta både kroppslig men framför allt verbal diskussion om någon inte gör vad han ska, en grym ledare i gruppen som alla har den största respekt för. Han är en av dem som sett till rollen i laget är en informell ledare utan att ha bokstav på bröstet genom leading by example både på plan och vad det gäller sköta sin fys där han är exemplarisk, avslutar Pelle.

Nummer 32 och de senaste årens målkung i Troja skrinnar in i en Allsvensk säsong i Ljungby Arena, ett besked som vi i IF Troja-Ljungby tar emot med glädje och optimism.