7e backen klar Troja Dam

Nu har även Emilia Fredriksdotter Moesby valt att stanna i Troja. Emilia var en av våra bästa backa förra säsongen och vi är jätte glada att allt löst sig kring skola och bostad för Emilia. Sunnerboskolan har ställt upp för Emilia så att hon kan slutföra sina studier i Ljungby och det var en av anledningarna till att valet blev Troja igen.

Emilia har haft en väldigt hög lägsta nivå under säsongen och jag har löpande haft kontakt med U18 landslagets tränare Ylva Martinsen om Emilia som legat på gränsen till ett inträde där. Med lite bra träning hos oss , så tror jag att vi kanske kan slussa en spelare vidare till dit, säger tränare Johan Lindh.

Vi väljer även att flytta upp två egna produkter i träningsgruppen till den kommande säsongen, Linn Moberg och Wilda Hellström kommer att få vara med och kriga om platserna. Detta är ett led i den långsiktiga satsning som Troja Dam genomför. Vi har haft en dialog i sportgruppen för damlaget där Jag, broder Martin samt Morgan Johansson ingår och kommit fram till att det är otroligt viktigt att satsa på våra egna produkter.